top of page

Hvorfor trenger din bedrift vår løsning

Ofte får vi spørsmålet: "Hvorfor trenger jeg din eksterne videostøtteløsning når jeg bare kan bruke en vanlig videosamtale som f.eks teams?". Et gyldig spørsmål.

Så la oss sammenligne de to og se hvilken som passer dine behov.

Dette gjelder for smartbrille og mobilløsning.

Hvis du er relativt ny på konseptet med eksterne videostøtteløsninger, er det en vanlig misforståelse å se det som en dyrere versjon av FaceTime, Skype, WhatsApp, teams og andre videosamtaleløsninger. Så la oss en gang for alle påpeke forskjellene mellom ekstern videostøtte, også kalt visuell assistanse, og en videosamtale.

 

Menneske fokus vs Problem fokus

Til å begynne med er hele formålet med å bruke hver løsning svært forskjellig.

Ja, begge løsningene fokuserer på å koble mennesker, men hovedgrunnen til å koble til er fundamentalt forskjellig.

 

Med en vanlig videosamtale vil du vanligvis ha en samtale med venner eller familie hvor dere også kan se hverandre - for å få en følelse av å være i samme rom "IRL". Så mesteparten av tiden ser dere på hverandre, selv om dere kanskje snur kameraet for å vise at hunden din gjøre noe morsomt.

 

I en ekstern (remote support) videostøttesamtale er ikke formålet å se på hverandre, men i stedet i fellesskap se på det samme problemet. I stedet for at "person én" ser "person to" og omvendt, i en ekstern videostøtteløsning, ser begge parter på den samme videofeeden. Hvis jeg kobler til en servicetekniker for å få hjelp til å vurdere en skriver som ikke fungerer, er det ikke ideelt å se ansikt til ansikt-video. Det er mye lettere for oss å samarbeide hvis vi begge ser et klart bilde av det kameraet mitt viser (skriveren), kontra meg, bare ser en miniatyrversjon oppe i venstre hjørne av skjermen. Ofte har slike løsninger også veiledningsverktøy som symboler og legge til tekst på skjermen for å være mer effektiv og gjøre det lettere å forstå hverandre.

En vanlig videosamtale løsning som Teams krever en lengre og mer tungvindt prosess for at begge parter skal koble seg på og at prosessen skal være synkronisert, mens en visuell assistanse løsning er ofte link basert og er kun et tastetrykk unna til at begge parter er pålogget og klar til å samarbeide.

En slik visuell assistanse løsning tilbyr https://www.remotosolutions.com/product

 

Så formålet med hver løsning er helt forskjellig, noe som da resulterer i flere forskjeller.

 

Effekt vs Verktøy

Mange videosamtalerløsninger som Teams, Google Duo og Messenger har Augmented Reality-funksjoner for å legge til morsomme effekter eller tilbehør til ansiktet ditt. Og ja, et par digitale kaninører kan være nøkkelen til suksess for en vanlig videosamtale, men er mindre nyttig når du prøver å hjelpe noen med å løse et problem eller inspisere et utstyr.

 

Med ekstern videostøtte har du tilgang til verktøy som gjør deg bedre i stand til å veilede personen du snakker med. Så hvis jeg viser deg min feilfungerende skriver, som du i dette eksemplet er ekspert på, kan du bruke pekeren til å vise hvor jeg må trykke for å åpne kontrollpanelet. Du kan også fryse skjermen min og tegne på den, her kan du også vise hvordan du slår på en funksjon eller slår av en annen. Dette er et enkelt eksempel, men fremhever nøyaktig hva visuell assistanse er designet for, for å koble deg til en ekspert som kan hjelpe deg gjennom de forskjellige trinnene.

Presentasjon vs Problemløsning

Nettbaserte møteplattformer, som Microsoft Teams og Zoom, er bygget for møter, videokonferanser, webinarer og nettbaserte arrangementer. Deltakerne kan se hverandre på samtalen og dele skjermen sin med hverandre, som ofte brukes til å presentere en PowerPoint-presentasjon.

 

I både Teams og Zoom kan du gjøre musen om til en laserpeker for å trekke oppmerksomhet til noe på et bilde. Men med bare én presentatør om gangen, må personen som presenterer slutte å dele skjermen sin før noen andre kan dele. I en ekstern veiledningssamtale er det mye lettere å hoppe slides/bilder. Du kan se hva den andre personen ser, dele skjermen din, dele et bilde, tegne eller peke på skjermen, og deretter gå tilbake til å se det levende bildet av problemet du prøver å løse.

 

Tenk deg at du åpner et kontrollpanel og ser på syv kabler på rad. Du blir nå bedt om å trekke ut den andre grønne kabelen til venstre. Legg nå til i situasjonen at du og personen som veileder deg ikke snakker samme språk. Med en visuell assistanseløsning kan du overvinne språkbarrierer ved å bruke pekerfunksjonen til å peke på den spesifikke kabelen og bekrefte at dette er riktig kabel å trekke.

 

Høyere vs Lavere båndbredde

Når du videosamtaler folk via FaceTime eller WhatsApp, kan en dårlig internettforbindelse lett forstyrre samtalen din ved å fryse videoen eller kutte ut lyden. Det er fordi det krever høyere båndbredde, når du har to videostrømmer i gang samtidig. Hvis du bruker en ekstern videostøtteløsning optimalisert for visuell assistanse, trenger du bare én videostrøm. Dette er lettere på nettverket og derfor lettere å bruke på avsidesliggende steder, for eksempel strømnett i Brasil.

 

Et annet alternativ for å gjennomføre en ekstern videostøtteøkt når internettforbindelsen svikter deg, er å ta opp økten og vise den innspilte videoen på mobilapplikasjonen når tilkoblingen er gjenopprettet. Det er ingen terskel for å starte opptak, og hvis du ofte får supportsaker på samme maskin, kan du ta opp økten én gang og lagre den for senere bruk. Hvis du jobber med høyhastighetsmaskiner, kan du også utføre eksterne støttesamtaler på en video i sakte film.

 

App vs Web Applikasjon

Typisk for videosamtaleløsninger er det faktum at begge parter i samtalen som oftest må ha samme app installert. Dette er ikke et stort hinder når du kobler til regelmessig – vanligvis sjekker du hvilken type videoapper hver person har, og du kan oppdage at begge har Messenger og bestemmer deg for det.

 

I en forretningssetting er dette litt mer komplisert. Oftere enn ikke er du kanskje ikke koblet til din tiltenkte motpart på en felles løsning. Hvis du jobber som en servicetekniker som gir støtte, trenger du mest sannsynlig å komme i kontakt med nye mennesker hver dag. For hver og en av disse interaksjonene ønsker du ikke å kaste bort tid på å finne ut hvilken videoanropsløsning du skal bruke denne spesifikke tiden – i stedet vil du ha en som fungerer med hvem som helst. Det er nettopp det vår visuelle assistanseløsning er bygget for.

 

Med www.remotosolutions.com trenger bare personen som starter samtalen appen (eller skrivebordsapplikasjonen) installert. Du kan deretter dele en lenke med personen du vil ringe til; du kan velge om du sender den som en tekstmelding, e-post eller en annen chat-funksjon du kan være koblet til via. Når den andre personen klikker på den koblingen, vil en samtale startes via nettleseren deres, så det er ikke nødvendig for dem å laste ned en app eller opprette en konto.

 

Det er faktisk så enkelt - du trenger bare å klikke på linken, og det spiller ingen rolle hvilken type smarttelefon du har, så lenge den har en internettforbindelse og et kamera. Du kan selvfølgelig også ringe mellom to personer som har appen, da trenger du ikke sende en link, bare legg til den andre personen som kontakt.

Ekstern Visuell Assistanse - Enklere og kraftigere

Å bruke www.remotosolutions.com er like enkelt som å foreta en vanlig videosamtale og enda mer tilgjengelig siden du kan få kontakt med hvem som helst, uansett om de har programvaren eller ikke. Det er flott når du ønsker å løse problemer rundt utstyr som ikke fungerer, eller kanskje gjøre en ekstern inspeksjon som en del av ditt forebyggende vedlikehold eller noen ganger trene nye ansatte i felten. Men hvis du bare trenger å ta kontakt med en venn eller en kollega og ha en hyggelig prat, er en vanlig videosamtale det jeg vil anbefale. Så hver løsning har sin egen tiltenkte bruk, som den er optimalisert for.

 

 

Enkelhet gir god avkastning

Siden Remoto Solutions er bygget med enkelhet i tankene, kan vi garantere at du vil være i stand til å implementere programvaren på kort tid, med minimum opplæring og ingen kompliserte integrasjoner eller programvareoppsett. Alt dette gir utmerket skalerbarhet i organisasjonen din, øker effektiviteten blant ansatte/prosesser og gi en rask avkastning på investeringen.

bottom of page